dimecres, 22 de juny del 2011

RESUM DEL PROJECTE DE RECOLLIDA D'OLI DOMÈSTIC

GRÀCIES FAMÍLIES!

El nostre centre ha participat en un nou projecte relacionat amb l'atenció del medi ambient. En aquest cas en la recollida d'oli domèstic per al seu reciclatge. Tots els infants i les seves famílies que els ha interessat han rebut un pot de plàstic (en claki) on depositar l'oli. Una vegada ple ,l’han retornat a l'escola per depositar-lo en un contenidor especial i endur-s’en un altre net i buit per continuar reciclant.

Segons una carta de presentació d’aquest projecte, enviada per l’Ajuntament de Palma:

“Aquest programa, a més dels seus objectius pròpiament ambientals, també té una finalitat educativa i participativa, ja que els infants, juntament amb les famílies, se senten participants actius en la millora del seu entorn”

Estem molt satisfets de la resposta que hem tingut amb la recollida d’oli domèstic.Per ser el primer curs en funcionament hi ha hagut molta participació. Aquest tema ja feia estona que se’ns havia plantejat tant per part de les famílies com dels mateixos mestres ja que els punts verds on es pot abocar l’oli usat ens queda normalment molt lluny dels nostres domicilis. Tenint en compte aquest fet hem tingut la possibilitat d’afegir-nos a la campanya de recollida d’oli usat a les escoles impulsat per l’Ajuntament de Palma. Al nostre centre han participat 220 famílies és a dir, un 66’3% aproximadament del total.

Així doncs, amb aquest activitat, hem conscienciat a la gent de la problemàtica que suposa l’oli vegetal usat, un residu molt contaminant i, que amb el seu reciclatge podem obtenir altres matèries.


Taller de sabó

Durant la Jornada de Portes Obertes, la Comissió Ambiental juntament amb Mallorca Recicla va dur a terme un taller d’elaboració de sabó aprofitant l’oli recollit a la pròpia escola.
1 comentari: