dilluns, 14 de desembre del 2009

PROPOSTES NADALENQUES



La Comissió Ambiental vol mostrar-vos algunes propostes extretes del bloc La finestra verda de l'IES de Sa Pobla. Esperam que algunes d'aquestes idees puguin ser del vostre interés.


"CONSELLS PER UN NADAL MÉS CONSCIENT,

SOSTENIBLE, RESPONSABLE I ÈTIC"


* Reduir la utilització de productes d'un sol ús, com els plats, els tassons i els coberts de plàstics, o els torcaboques i els cobretaules de paper.
* Evitar les bosses de plàstic, duent bosses de tela o senalles. No embolicar en excés els regals i utilitzar paper i cartró reciclats, així podem fer paquets artesanals i més originals.
* Utilitzar material de rebuig per fer la decoració nadalenca, que amb una mica d'imaginació quedarà molt més personal.
* No arrabassar ni tallar arbres, plantes o molses silvestres per a utilitzar com a decoració nadalenca. En el seu lloc podem utilitzar troncs morts, pinyes caigudes, fulles seques, serradís, arena, còdols,.... sense necessitat d'haver de llevar la vida a un ésser viu per decorar ca nostra durant uns dies.
* Reutilitzar els residus generats al llarg de les festes i facilitar el seu reciclatge, dipositant-los als contenidors adequats. Els nins de la casa poden ajudar en aquestes feines i així aniran prenent consciència de la importància d'aquestes actituds.
* Comprar productes sostenibles, resistents i duradors i donar una mà als més desfavorits realitzant les compres a les botigues de Comerç Just: s’altra senalla, botiga intermón, Vicenç Ferrer...
* Anar alerta amb les juguetes de plàstic fetes amb PVC, especialment les de plàstic fluix que es poden mossegar o xuclar, ja que tenen substàncies perilloses, com els ftalats que serveixen per reblanir el PVC. Són recomanables alternatives com les juguetes fetes amb fusta, tela o làtex.
* Evitar l'adquisició de juguetes que pugin incitar a la violència o a la discriminació per raons de sexe.
* Utilitzar piles recarregables per a les joguines (es poden reutilitzar aproximadament 1.000 vegades).

®eduir ®eutilitzar ®eciclar




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada